post

מצרכים:

  • 500 גרם טופו קשה
  • 2 כפות שמן טחון
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות דחוסות מיץ לימון
  • 2 כפות שטוחות סוכר חום
  • 2 כפות שטוחות סילאן (מייפל סירופ)
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. שטוף את הטופו כמה דקות ויבשו היטב. חתוך את הטופו לקוביות בגודל שתעדיף.
  2. בקערה בינונית, ערבב את השמן, הסויה, מיץ הלימון, סוכר החום, הסילאן, רוטב הטריאקי, השום, הסוכר, הג'ינג'ר ומלח עד שהתערובת מתמזגת היטב.
  3. הוסף את הטופו לקערה וערבב היטב כך שהתערובת תכסה את כל הטופו.
  4. כסו את הקערה והשאירו את הטופו במקרר לפחות לשעתיים עד למחרת כדי שיספוג את הטעמים הטובל.
  5. לפני הגשה, טגני את הטופו במחבת עם מעט שמן על להבה גבוהה עד שיקבל גוון זהוב.

אפשר להגיש את הטופו המטובל בתוספת ירקות טריים, כמו פטרוזיליה, בצל ירוק, שורש חזרת ושטוח חסה. כמו כן, אפשר להוסיף רוטב סויה או רוטב צ'ילי כגרסאות נוספות לטופו. תהנו!