מחקר של AOK המשווה את הרגלי הבריאות והצריכה של משפחות באזורים שונים של גרמניה מגלה שילדים בברלין אוכלים לרוב תזונה גמישה וצמחונית. בממוצע, 33 אחוז מהילדים בגרמניה אוכלים תזונה מופחתת בשר, אם כי בבירה, כמעט מחצית מכלל הילדים לא צורכים בשר או כמעט ללא בשר בתזונה שלהם.
לצורך המחקר, נסקרו 8,500 הורים לילדים בגילאי 4 עד 14 ברחבי גרמניה, וגילו שתזונה דלת בשר נפוצה במיוחד בילדים שחיים בברלין. דיאטה פלקסיטרית שבה צורכים כמות קטנה של בשר במהלך השבוע היא נורמלית עבור 26 אחוזים ממשפחות ברלין, בעוד ש-18 אחוז מההורים בברלין היו מאכילים את ילדם בתזונה צמחונית.
במונחים של וריאציות אזוריות; דיאטה דלה עד ללא בשר הוכחה כפופולרית ביותר בברלין (47 אחוז מכלל הילדים), ברמן (41%) והמבורג (39%), כמו גם בבאדן-וירטמברג (42%), בעוד שב במדינות מזרח גרמניה, המגמה לכיוון חלשה הרבה יותר.
בינתיים, המשרד הסטטיסטי הפדרלי של גרמניה חשף מוקדם יותר החודש כי במהלך השנה שעברה, חברות גרמניות ייצרו 72.7% יותר מוצרי בשר אלטרנטיביים מאשר ב-2019.
חשוב לציין שממצאי מחקר זה משקפים את ההקשר הספציפי של ברלין ועשויים שלא להיות מייצגים של אזורים או מדינות אחרות. עם זאת, הם כן מתיישבים עם המגמה העולמית הרחבה יותר של הגברת העניין בתזונה מהצומח והפחתת צריכת בשר.