הנה מתכון לחריימה טבעוני טעים ומלא בטעמים:

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל חריף ירוק, קצוץ (אופציונלי, לפי רמת החריפות הרצויה)
  • 2 עגבניות גדולות, מגוררות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס חומוס מבושל (לא חובה)
  • 400 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות או פרוסות (אפשר גם טופו מעושן)
  • מיץ מחצי לימון
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. חימום השמן: מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה או בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה.
  2. טיגון הירקות: מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים עוד כדקה.
  3. הוספת הפלפלים: מוסיפים את הפלפלים (האדום והחריף) וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהפלפלים מתרככים.
  4. הוספת העגבניות והתבלינים: מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. הוספת המים: מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  6. הוספת הטופו והחומוס: מוסיפים את קוביות הטופו והחומוס המבושל (אם משתמשים) לרוטב. מבשלים כ-10 דקות נוספות כדי שהטופו יספוג את הטעמים של הרוטב.
  7. הוספת הלימון: סוחטים את מיץ הלימון מעל התבשיל ומערבבים בעדינות.
  8. הגשה: מקשטים בעלי כוסברה קצוצים ומגישים חם, לצד לחם טרי או חלה.

טיפים:

  • אפשר להוסיף לתבשיל ירקות נוספים כמו קוביות גזר, קישוא או חצילים כדי להעשיר את הטעמים.
  • ניתן להשתמש בטופו מעושן לקבלת טעמים מעודנים יותר.

בתיאבון!