post

הנחייה חדשה מאת הרופאה הבריטית ג'מה ניומן, MD – והארגון ללא מטרות רווח, אשר הוביל את הקמפיין  No Meat May. "חלק מהפוליטיקאים והפרשנים מאשימים את סין ב- COVID-19, אך הם לא מזכירים כי כל התפרצויות המחלה העיקריות האחרונות נגרמו כתוצאה מפגיעה עם בעלי חיים ובתי הגידול שלהם, או שמא סלט העוף ופיצה הפפרוני שלנו יכול להיות סבנת הבריאות הגדולה הבאה." אמרה ניומן. "חוות המפעלים בקנה מידה התעשייתי שלנו הן כמו פצצת זמן מתקתקת – ובכל זאת אני יכולה להבטיח שעדשים לא יעוררו מגפה ויראלית בזמן הקרוב."

 

מנהל ה- PBHP, בריטניה, שירן קסאם, המטולוג יועץ, תמך בתפיסתה של ניומן לגבי זיהומים נגיפיים ומוסיף כי חוות מפעלים תורמות גם לחוסר יכולתם של הרופאים לטפל בחולים עם זיהומים חיידקיים. "יותר מ 90 אחוז מהבשר שאנו צורכים מיוצר בחוות מפעל בקנה מידה תעשייתי, המספקים את התנאים המושלמים לייצור זיהומים חדשים עם פוטנציאל מגיפה ומגפה", אמר קסאם. "בנוסף, חקלאות אינטנסיבית של בעלי חיים מחייבת שימוש נרחב באנטיביוטיקה, מה שתרם לעלייה דרמטית במספר הזיהומים העמידים לאנטיביוטיקה המשפיעים על בני אדם. נכנסנו כעת לעידן בו אין זה נדיר שרופאים מוצאים עצמם מטפלים בחולים עם דלקות חיידקיות שאין להם אנטיביוטיקה יעילה. "

No Meat May  סקר השנה 2,500 מתוך 33,000 משתתפיו ומצא כי 38 אחוזים בוחרים להפחית את צריכתם של מוצרים מהחי בגלל החשש לקשרים בין חקלאות בעלי חיים למחלות כמו COVID-19. "יש יותר מידע על ענף הבשר הגורם למחלות מאי פעם, וקשרים חזקים יותר בין ההשפעות על בריאותנו בהשוואה לתזונה ללא בשר", אמרה חנה ברדשאו, משתתפת חדשה ב- No Meat May. "למרות שוויתרתי רק על בשר בשלב הזה והפחתתי את צריכת החלב שלי, אני אמשיך במסע שלי אחרי חודש מאי במטרה להיות טבעוני בעתיד."

כתיבת תגובה