הנה מתכון פשוט לעוגת תפוחים טבעונית:
מצרכים:
- 2 ½ כוסות קמח רגיל או קמח מלא
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת תיבול
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית מלח
- ½ כוס שמן צמחי
- 1 כוס חלב צמחי (כגון חלב שקדים או חלב שועל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 תפוחים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- ½ כוס אגוזי מלך (אופציונלי), קצוצים קטנה
הוראות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אינגליש קייק באינגליש קייק פנים.
- בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר, אבקת התיבול, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את השמן, החלב הצמחי ותמצית הווניל לקערה ומערבבים היטב עם כלי ערבוב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ואגוזי המלך (אם משתמשים) לתערובת ומערבבים עד שהם מוטבעים באופן אחיד בכל העיסה.
- מעבירים את העיסה לתבנית המשומנת ואופים במשך כ-40-45 דקות