מצרכים:
- 1 גליל בצק פילו טבעוני (כ-250 גרם)
- 4 תפו"א (תפוחי אדמה) גדולים, מקולפים ומרוסקים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן צמחי
- ½ כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמינים תבנית אינגליש קייק באינגליש קייק פנים.
- משמנים את התבנית עם שמן צמחי.
- מפרקים את גליל הבצק לפי ההוראות באריזה ומניחים אותו בתבנית, יציבים את הבצק על כל הצדדים ומכהים קצת בקצה הפנימי של התבנית כדי ליצור שוליים.
- מחממים שמן צמחי בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתכהה.
- מוסיפים את התפוחים המרוסקים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומתמסים.
- מוסיפים את הרסק עגבניות, גרגרי החומוס, הכורכום, הכמון, מלח ופלפל לתערובת בסיר ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מתייבשת קלות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהבצק מתייבש ומתקמט.
- מוציאים את הקיש מהתנור ומשאירים להתקרר קצת לפני הגשה.
מומלץ לגרד על הקיש קצת פטרות או חמאת צמחים לתוספת טעם נוסף. הקיש יכול להיהנות כחם או קר.