post

מצרכים:

  • 1 גליל בצק פילו טבעוני (כ-250 גרם)
  • 4 תפו"א (תפוחי אדמה) גדולים, מקולפים ומרוסקים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן צמחי
  • ½ כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמינים תבנית אינגליש קייק באינגליש קייק פנים.
  3. משמנים את התבנית עם שמן צמחי.
  4. מפרקים את גליל הבצק לפי ההוראות באריזה ומניחים אותו בתבנית, יציבים את הבצק על כל הצדדים ומכהים קצת בקצה הפנימי של התבנית כדי ליצור שוליים.
  5. מחממים שמן צמחי בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתכהה.
  6. מוסיפים את התפוחים המרוסקים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומתמסים.
  7. מוסיפים את הרסק עגבניות, גרגרי החומוס, הכורכום, הכמון, מלח ופלפל לתערובת בסיר ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מתייבשת קלות.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהבצק מתייבש ומתקמט.
  9. מוציאים את הקיש מהתנור ומשאירים להתקרר קצת לפני הגשה.

מומלץ לגרד על הקיש קצת פטרות או חמאת צמחים לתוספת טעם נוסף. הקיש יכול להיהנות כחם או קר.